Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü ve öğrenci toplulukları STEM&Makers Fest/Expo'da

STEM&Makers Fest/Expo, 27-28 Eylül 2024 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi Tunçalp Özgen Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 

Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü ve öğrenci topluluklarının da katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte, 7’den 70’e her yaştan bireye yönelik düzenlenen atölye çalışmaları ve “Doğa Dostu Gelecek için Sürdürülebilir Yaşam” oyunlarına birçok kişi katıldı; katılımcıların gezegensel sağlık konusundaki farkındalık düzeyleri değerlendirildi. Uzayın Keşfi ve Yönetimi, Makina ve Fizik öğrenci toplulukları tarafından farklı yaş gruplarına yönelik atölye çalışmaları ve oyunlar düzenlendi.

Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü’nün Gezegensel Sağlık Karnesi Proje Ekibi ile her yaştan bireye hitap edecek şekilde düzenlediği “Doğa Dostu Gelecek için Sürdürülebilir Yaşam” oyunlarına 171 kişi katıldı. Katılımcılara 'bugün dünyanın geleceği için bir şey yapmak isterseniz ne yapardınız?' sorusunun yöneltildiği bir kanvas etkinliği ile de toplumda gezegensel sağlık alanındaki farkındalık düzeyinin ve endişe uyandıran temaların belirlenmesi amaçlandı. 

Bu etkinlikten elde edilen yanıtların yaş gruplarına göre nitel bir şekilde değerlendirilmesi ile bundan sonraki faaliyetlerin planlanmasında yol gösterici bulgular elde edilmesi hedeflendi.